RASCRUCE IN MAGISTRATURA – Judecatorul Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti anunta exodul judecatorilor si procurorilor. Justitiabilii vor fi direct afectati de masurile legislative

Judecatorul Mihai Andi Malalaiu de la Tribunalul Bucuresti a fost invitatul unei noi editii a emisiunii „Dezbaterile Asociatiei Lumea Justitiei”. Plecat de curand din magistratura prin pensionare, Andi Malaliu a vorbit deschis despre problemele cu care se confrunta Justitia.

Pronosticul judecatorului nu este unul deloc incurajator. Vor veni vremuri tot mai grele pentru magistrati, iar tocmai de aceea Malaliu le transmite fostilor sai colegi sa iasa la pensie daca au posbilitatea sa o faca.

Vremuri grele, avertizeaza fostul judecator Malaliu, vor veni si pentru justitiabili, in conditiile in care procesele vor fi tot mai lungi, iar hotararile judecatoresti vor fi redactate cu intarzieri tot mai mari. In plus, locul magistratilor plecati din sistem va fi luat de oameni cu o pregatire mai slaba, preconizeaza Malaliu.

De asemenea, judecatorul Andi Malaliu vorbeste despre raspunderea magistratilor, precum si despre implicarea serviciilor in actul de justitie.

Nu in ultimul rand, Malaliu comenteaza ultimele mutari care au avut loc la varful magistraturii, prin instalarea unor noi conduceri la PICCJ, DNA si DIICOT, dar si numirea senatoarei PNL Alina Gorghiu in fruntea Ministerului Justitiei.

Prezentam mai jos interviul realizat cu fostul judecator Andi Malaliu in cadrul „Dezbaterilor Asociatiei Lumea Justitiei”: