JUSTITIE IN COLAPS – Judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti avertizeaza: ce s-a intamplat in cazul pensiilor de serviciu este doar inceputul

JUSTITIE IN COLAPS – Judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti avertizeaza: ce s-a intamplat in cazul pensiilor de serviciu este doar inceputul

Asociatia Lumea Justitiei a avut un invitat de marca. Judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti a acordat un amplu interviu in cadrul celei mai noi editii a “Dezbaterilor Asociatiei Lumea Justitiei”.

Judecatoarea Afrasinie a vorbit pe larg despre impactul devastator pe care noua lege privind pensiile de serviciu – prin care pensiile magistratilor sunt supraimpozitate, pensiile in plata sunt recalculate si varsta de pensionare a magistratilor creste la 60 de ani – il va avea asupra sistemului judiciar. Dar nu doar asupra sistemului judiciar, ci si asupra justitiabililor, ale caror litigii vor fi solutionate in perioade mult mai lungi din cauza deficitului tot mai mare de judecatori, coroborat cu volumul tot mai mare de munca.

Madalina Afrasinie nu este deloc optimista si afirma ca ceea ce s-a intamplat in cazul pensiilor este doar inceputul, urmand ca viitoarele masuri din partea politicului sa vizeze si salariile magistratilor.

Alte teme de discutii au fost:

  • conditiile de munca ale judecatorilor;
  • raspunderea magistratilor;
  • solutii pentru a se evita cazurile cu oameni condamnati definitiv, tinuti in inchisoare si apoi achitati in cai extraordinare de atac;
  • implicarea serviciilor secrete in actul de justitie.

Tot ceea ce tine de magistratura nu ar trebui sa mai fie in pixul unui politician. Daca nu vom fi uniti, ceea ce s-a intamplat cu legea pensiilor este doar inceputul. Pana nu ne vor desfiinta, si nu ne vor aduce in pixul lor astfel incat sa nu mai scoate un sunet, si sa nu mai comentam, nu se vor lasa”, concluzioneaza judecatoarea Madalina Afrasinie.

Redam interviul acordat de judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti in cadrul “Dezbaterilor Asociatiei Lumea Justitiei”:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *