ADEVARUL DESPRE MAREA EPURARE DIN PARCHETUL ANTICORUPTIE – Fostul sef al PNA, Horia Miclescu, demasca modul in care au fost destituiti 18 procurori PNA, cu un audit al Freedom House, platit cu 40.000 euro, realizat de electronista Cristina Guseth si un profesor de sport

Asociatia Lumea Justitiei a realizat un interviu in cadrul emisiunii “Dezbateri cu Razvan Savaliuc” cu avocatul Adrian Horia Miclescu, fost procuror general-adjunct al Parchetului National Anticoruptie (PNA) care, din 2002 si pana in 2005, a facut parte din echipa care a intemeiat si consolidat parchetul anticoruptie.


In interviul acordat Asociatiei Lumea Justitiei, Miclescu face dezvaluiri necunoscute opiniei publice despre modul in care, in 2005, odata cu venirea la putere a lui Traian Basescu si numirea ca ministru al Justitiei a Monicai Macovei, s-a dat o lovitura politica parchetului anticoruptie, prin eliminarea tuturor sefilor acestei institutii si inlocuirea lor cu o garda adusa de Monica Macovei.

Epurarea parchetului anticoruptie a constat in eliminarea a 18 procurori de la conducerea institutiei, pe baza, atentie, a unui audit comandat de Ministerul Justitiei condus de Macovei. Audit atribuit prin incredintare directa pentru suma de 40.000 euro asociatiei Freedom House, condusa inca de atunci, ca si in prezent de Cristina Guseth.


Fostul procuror general-adjunct al PNA a dezvaluit pentru Asociatia Lumea Justitiei modul in care Cristina Guseth, personal, fiind insotita de un profesor de educatie fizica, la randul sau membru al Freedom House, au descins la PNA, in baza dreptului conferit de Macovei, pentru a solicita dosarele aflate in lucru, inclusiv interceptarile tehnice efectuate si aflate la dosarele procurorilor.

Scopul acestui audit a fost unul singur: epurarea intregii conduceri a PNA si transformarea acestui parchet in DNA, prin simpla schimbare a titulaturii. Operatiune politica in urma careia Monica Macovei s-a autointitulat, inclusiv pe afisele electorale, drept “Mama DNA”, desi nu ea a fost cea care a infiintat parchetul anticoruptie.

Redam mai jos interviul realizat de Asociatia Lumea Justitiei cu Adrian Horia Miclescu, cel care a evidentiat nocivitatea amestecului unor ONG-uri in actul de justitie si prezumtia de lipsa de impartialitate a magistratilor plimbati prin strainatate, in contextul recentei dezvaluiri a inregistrarii audio in care Cristina Guseth cere ca judecatoarea Lia Savonea, presedinte al CSM in 2019, sa fie „f…. in presa”, caci altfel, „asta face ce vrea”:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *